Uusi osaaja astuu Pisarateatterin remmiin – Meikkitaiteilija Heli Mäkisalo

Tässä Helillä onkin työn alla erityisen vaikea tapaus…

Kuukausi ja vähän toista enää, ja pölähdämme keskelle urbaania viidakkoa. Iso Paha Susi valtaa Taarastin näyttämön. Ensi-iltaa odotellessa tutustutaan jälleen tekijäkaartiin. Tänä vuonna meillä on suunnaton ilo ja kunnia saada oikea meikkitaitelija loihtimaan roolihahmot harrastajien kasvoille.

Heli Mäkisalo nivottiin remmiin sattuman kaupalla ja yhteistyön alkutaival on kulkenut kuin sivellin taiteilijan paletilla. Kuka oikein olet ja missä olet piileksinyt?

– Olen Joensuusta lähtöisin, Kotkan kautta Lahteen laskeutunut 28-vuotias kahden lapsen äiti. Lukion jälkeen kävin For Style maskeeraus-meikki koulun, sekä yksityisen kosmetologikoulun. Maskeeraus vei mennessään ja Lumenella työskentelyn jälkeen aloitin estenomin opinnot, kertoo Heli ammatinvalintansa kulkeutumisesta.

Suhtautuminen ammattiinsa näkyy Helin olemuksessa ja tekemisessä. Rakas harrastus voi olla myös intohimolla toteutettava työ. Opettajan pätevyyteen tähtäävä taituri on tehnyt omalla toiminimellään (Tmi Heli Mäkisalo) meikkauksia, kynsiä sekä maskeerauksia harrastusmielessä.

-Rakastan maskeerausta, kun jokin inspiraatio iskee, ei kukaan ole turvassa. Lapseni ja mieheni joutuvat usein kohteeksi ja olemmekin muun muassa pääkallo-perhe, valaisee Heli.

Puhuessaan työstään Helin silmiin syttyy se palo, joka meitä taiteentekijöitä yhdistää. Koemaskeerauksia tehdessä tarvittiin vain sananen ja Heli loihti pienin yksityiskohdin juuri sen minkä vain muiden mielissä näki.

Johtuneeko Karjalaisista juurista, mutta valoisan ja iloisen luonteen omaavan Helin kanssa on ollut suorastaan taianomaista työskennellä. Näyttelijät malttavat tuskin odottaa päästä malliksi ja muuntautumaan hahmoihinsa.

-Sitä minä usein tuskailen, kun en saa ideaa, mutta haluan maskeerata. Tai sitten on idea, mutten osaa toteuttaa sitä ilman mallikuvaa. Parasta on se, kun itsekin hämmästyy, että osasinko minä tuollaisenkin tehdä, Heli kertoo haasteistaan.

Kaipaamaansa idearikkautta ei tarvitse toivottavasti tulevana kesänä etsiä. Innokkaita naamoja riittää kilistä sammakkoon, aina isoäidin kautta punahilkkaan. Haluamme päästä kaikki tuomaan sen tunteen, jonka vain onnistunut maskeeraus antaa!

Kuva: Mikko Turunen, Nastolan valokuvauskerho

Kirjoittaja: Janica Pynnönen, Pisarateatteri

One thought on “Uusi osaaja astuu Pisarateatterin remmiin – Meikkitaiteilija Heli Mäkisalo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s